Fokus på jordbrukare
Vi skulle inte vara något utan de fantastiska bönderna som sätter vete i Weetabix
Vi är stolta över att över 150 lokala jordbrukare deltar i vårt Growers Group-program och hjälper till att odla över 75.000 ton utsökt vete varje år på mer än 1 650 000 hektar.
Det är nästan 3000 fotbollsplaner – och en hel del frukostar! Varje jordbrukare som vi arbetar med är engagerad i kvalitet och hållbarhet och strävar efter att göra det som är rätt och se till att de odlar på ett sätt som hjälper naturen att blomstra.
Weetabix Vetecykeln
Att odla vete kräver engagemang, noggrannhet och tålamod!
Faktum är att det tar ett helt år att odla de läckra korn som hamnar i varje låda här på Weetabix. Att odla vete är en process av passion och uthållighet från det att man planterar ett vetefrö till dess att man ser de gröna axen spira, och hela vägen fram till skörden av våra gyllene godsaker. Ett jobb som vår lokala Weetabix Growers Group tar på sig med stolthet.
Faktum är att det tar ett helt år att odla de läckra korn som hamnar i varje låda här på Weetabix. Att odla vete är en process av passion och uthållighet från det att man planterar ett vetefrö till dess att man ser de gröna axen spira, och hela vägen fram till skörden av våra gyllene godsaker. Ett jobb som vår lokala Weetabix Growers Group tar på sig med stolthet.

Plantering Höst
Vetefrön planteras i marken på hösten och börjar omedelbart att växa rötter och kommer upp ur marken med hjälp av fukt som hjälper dem att växa.

Växer sig starkare Vinter
Plantan börjar växa sig starkare. All energi för plantan har hittills kommit från fröet, det är nu plantan kan börja skapa sin egen energi och verkligen få en tillväxtspurt.

Hela växten utvecklas Vår
Veteplantan tillbringar hela våren med att få större blad och rötter för att kunna producera så mycket korn som möjligt. Axen (namnet på den del av växten som producerar sädeskornen) bildas i juni. De kommer fortfarande att vara gröna i detta skede.

Gyllene skörd Sommar
Veteplantan blir gul och kornen sväller upp med allt det goda från jorden tills de är redo att skördas! Sedan rullar skördetröskorna över våra lokala åkrar och skördar Weetabix-vetet som är redo för våra lådor! Spannmålet lagras i spannmålslager på gården tills det är redo att transporteras direkt till våra kvarnar för att förvandlas till Weetabix, som vi alla känner till och älskar.

Resan från gård till sked
Weetabix går en resa från åker till skål genom fem viktiga steg.
Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra hållbarheten i varje steg.

