VÅR FILOSOFI

Våra varumärken är byggda runt kärnvärdena som hjälpte oss att skapa vårt namn. Upptäck varför vi brinner för att hålla god näring och ansvarsfull produktion i centrum för vår verksamhet.

WEETABIX ODLARGRUPP

Allt vete till våra Weetabix-kex skördas mindre än 80 kilometer från vår kvarn i Burton Latimer.

Under det senaste decenniet har över 350 lokala bönder deltagit i systemet och odlat cirka 75 000 ton vete varje år på över mer än 4 miljoner tunnland, vilket motsvarar nästan 3000 fotbollsplaner.

Vår odlargrupp garanterar att enbart det bästa kvalitetsvetet från Storbritannien hittar vägen till varje bowl med Weetabix.

ANSVAR HELA VÄGEN

Tar hand om landsbygden.

Vi samarbetar med våra odlare för att skydda häckarna tidigt i odlingsprocessen.

 

Bra mat som du kan lita på.

80 kilometer är det maximala avstånd inom vilket det vete som används för att tillverka Weetabix Original hämtas.

 

Minskad vattenanvändning.

Vi har åtagit oss att minska vattenanvändningen med 20 % till 2025.  Över 5 miljoner liter vatten sparas varje år genom att vi fångar upp och återanvänder kondensat i vår tillverkningsprocess.

 

Minskat avfall.

Inget avfall har skickats till soptippar från produktions- och distributionsanläggningarna sedan 2016.

I december 2022 uppnådde vi vårt mål om 100 % återvinningsbara förpackningar för alla våra varumärken.

Vårt löfte till dig: Vi strävar alltid efter att ge dig det bästa genom att göra saker rätt.

HÅLLBARHET

Weetabix Food Company är ett ansvarsfullt företag som är stolta över att ha livnärt ett land sedan 1932. Vi strävar efter att göra livet för alla våra intressenter bättre på sätt som är viktiga för dem – oavsett om vi köper deras ingredienser, fyller deras frukostskålar eller hjälper dem att bygga en givande karriär.

LADDA NER RAPPORT

VÅRT MÅL

Vi vill ge bättre frukostar till dubbelt så många frukostbord. Vi har gjort det till vårt uppdrag att glädja konsumenterna med god smak, näringsrik frukost som produceras med passion och excellens. Syftet med kärnan i vår verksamhet är att hjälpa människor att leva bättre liv genom att erbjuda bättre frukostar.

Människor

Vi är hängivna att locka, behålla och belöna våra lysande medarbetare och göra det möjligt för dem att göra skillnad för Weetabix. Vi förstår att våra människor är den största tillgången och det är därför vi har skapat en fantastisk arbetsplats.

Ansvar

Vi tar vårt ansvar på allvar. Det är därför vi minimerar avfall, främjar socialt ansvarstagande aktiviteter och tillhandahåller verklig näring.

Näring

Vi tror på att ge våra konsumenter en bättre start på dagen. Så vi strävar alltid efter att erbjuda ett mer näringsriktigt alternativ.

Partnerskap

Vi arbetar nära våra leverantörer och kunder för att skapa ömsesidigt fördelaktiga partnerskap på alla nivåer – från individuella odlare till vår största återförsäljare.

Kvalitet

Vi upprätthåller alltid de högsta standarderna i allt vi gör. Så har det varit sedan 1932 – och det kommer aldrig att förändras.

Rapporten om löneskillnader mellan könen

Weetabix anser att våra medarbetare gör skillnaden och det är viktigt för oss att vi fortsätter att ha en kultur som värdesätter det fantastiska bidrag som både män och kvinnor ger till vår verksamhet. Att säkerställa att vi uppmuntrar karriärutveckling för alla kollegor i vår verksamhet, oavsett kön, har alltid varit, och förblir kärnan i vårt ledarteams agenda.

> 2018 Gender Pay Gap Report
> 2019 Gender Pay Gap Report

Efterlevnad och styrning

Read our UK Tax Strategy Statement here.

Välgörenhet

På Weetabix har vi två välgörenhetspartner – FareShare UK och GroceryAid. Vi har varit långsiktiga stödjare av båda frågorna. FareShare UK hjälper till att bekämpa hunger och matavfall genom att omfördela god mat, medan GroceryAid stöder de inom livsmedelsindustrin som behöver det mest.